Masif panel aynı ağaç türünden küçük kesitli masif odun parçalarının yani lamellerin tek parça ya da uç uca ekli parça halindeyken özellikle lifleri paralel olacak şekilde birbirine kenarlarından boyuna ve enine yönde tek tabaka halinde yapıştırılmasıyla elde edilen levhalar olarak tanımlanmaktadır.

Ağaç malzeme, masif ve kaplama olarak mobilya endüstrisinin sürekli birincil malzemesi olagelmiştir. Masif ağaç malzemenin doğal yapısı nedeniyle rahat ve huzur verici özelliği ve estetik özellileri başka bir hammadde ile şu ana kadar doldurulamamıştır.Mobilya üretimi için masif ağaç malzemede aranılan özellikler şöyle sıralanmaktadır:
1-Güzel görünüm,renk ve tekstür bakımından üstünlük (homojen olması)

2-Kolay işlenmesi ve düzgün yüzey vermesi

3-Üst yüzey işlemlerine uygun olması

4-Bitkisel ve hayvansal zararlılara dayanıklı olması

5-Budaksız ve düzgün lifli olması

6-İklim koşullarına karşı dayanıklı olması

7-Daralma ve genişleme yüzdelerinin düşük olması

DOĞAL AHŞAP MOBİLYA, KÜTÜK MASA VE KÜTÜK SEHPA MODELLERİNDE ÖZGÜN TASARIMLAR
Dünyada ve ülkemizde yoğun ilgi görmeye başlamış doğal ahşap mobilyalar, sağlamlığı ve şıklığı kolayca sağlayabilmesi sayesinde yeni evlenenler ve stil sahibi dekorasyona sahip olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Ev, ofis ve mekan dekorasyonunda kütük mobilya kullanımı

Yemek masası, makam masası, çalışma masası ya da toplantı masası olarak kütük masa modellerinden tercih edebilirsiniz. Kullanılacak alana göre dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kütük masa ya da sehpanızın ayak modelidir.

En çok tercih edilen modelleri kütük masa ve kütük sehpa
Masa ve sehpa seçimini kütük dışında modellerden yapmış olan tüketiciler aksesuar olarak kütük lambader, ağaç dalından dekoratif objeler ile ev ve mekanlarına doğal ağaç ürünler koymayı tercih ediyor olsa da, mobilya seçiminde en çok tercih edilen kategori kütük masa ve kütük sehpa modelleri oluyor.

Toplantı ya da ofis masalarında orta merkezde bulunan ayak modelleri kullanım kolaylığı sağlarken, yemek masası amacı ile üretilen kütük masa modellerinde sağ ve solda bulunan ayak modelleri tercih edilmektedir.

 

 

 

 

 

Pelet Nedir
Pelet, her türlü endüstriyel ve tarımsal atıkların kurutulup, öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile oluşan forma verilen isimdir. Pelet hammaddesi; genel olarak ağaç, odun, talaş, yonga, kabuk, dal ve benzeri orman atıkları, tahta parçası, talaş, takoz gibi malzemeler kullanılır.

PELETİN ÖZELLİKLERİ
● Diğer fosil yakıtların en ucuzudur.
● Doğal gaz kadar kontrollu yakılabilir. Yakılabildiği yerler ; fındık sobaları, fındık kabuğu kullanılan fırınların sistemleri, pelet sobaları, pelet kazanları.
● Bir seferde 3,5 ton odun yerine 1 ton pelet ısınma ihtiyacını karşılar.
● Yoğunluğu 1000 kg/m3 –1100kg/m3 arasındadır.
● 1 ton pelet yakıldığında 10 kg kül bırakır.
● Nem %7-%12 arasındadır.
● Bacada kirlilik bırakmaz.
● Genelde 25 kg‘lık çuvallarda nem almayacak kapalı ortamlarda depolanmalıdır.
● Taşınması kolaydır.
● Baca emisyon gazlarının düşük derece olmasından çevrenin korunması açısından önemlidir.
● Temiz bir yakıttır.
● Geleceğin yakıtıdır.

PELET’İN TERCİH NEDENLERİ
♦ Ucuz olması (bütün yakıt tiplerinden)
♦ Atık bırakmaması
♦ Otomatik olarak yakılabilmesi ( doğalgaz kadar kontrollü)
♦ Diğer yakıtların tamamı kadar güvenli ve kalori değerinin yüksek olması.

Peletin Diğer Yakıtlarla Kıyaslanması

Özellikler Pelet(Evrensel) Pelet(Endüstriyel) Linyit Kömür(TR) Kömür(İthal)
Isıl Değeri > 4.200 4.000 2.700 – 3.200 3.500 – 5.000 4.000 – 6.000
Atık Miktarı(%) < 2 < 3 15 – 25 20 – 45 15 -45
Nem (%) < 10 < 10 20 – 40 10 – 30 10 – 20
CO₂ Salınımı 1.78 1.66 1.66
Kütle Yoğunluğu (kg/m3) 620 – 670 620 – 670 650 – 780 720 – 850 720 – 850

Özel olarak kurutulan, yüksek frekansla preslenen ve suya dayanıklı tutkallama sayesinde ev, ofis, restoranlarda tezgahlarımız rahatlıkla kullanılmaktadır. Mutfak tezgahlarında farklı boy ve ebatlarda ürünler stoklarımızdadir.

Özel olarak kurutulan, yüksek frekansla preslenen ve suya dayanıklı tutkallama sayesinde ev, ofis, restoranlarda tezgahlarımız rahatlıkla kullanılmaktadır. Mutfak tezgahlarında farklı boy ve ebatlarda ürünler stoklarımızdadir.

Kullanım:
Montaj sonrası 24 saat boyunca tezgahı kullanmayınız. 24 saat sonra tezgahı üzerine sıvı gelmeyecek şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Sıvıya tam dayanıklılık 7 gün sonra başlar. Bu sürede tezgah üzerine sıvı gelmemesine dikkat ediniz.Tezgah üzerinde uzun süre ıslak bez bırakmayınız.
Temizlik için ağır kimyasallar kullanmayınız
Aşırı sıcak tencere için nihale, ekmek kesmek için ekmek tahtası kullanmanızı öneriyoruz.

Bakım Onarım
Kullanılan özel yağ sayesinde tezgahınızı sürekli yağlamanız gerekmez. Minimum 2 yıl bakım gerektirmeden kullanabilirsiniz, 2 yıl sonunda ince bir zımpara yapılarak küçük bir sünger ile koruma yağı sürebilirsiniz.
Olası yanık yada çizik olması durumunda ince bir zımpara sonrası elinizde kalan yağ ile sadece zarar gören bölgeyi yağlamanız yeterlidir, uygulama sonrası ton farkı olmayacaktır.
KERESTE: Yapı sektöründe genelde kullanılan kereste türleri”yumuşak ağaç” olarak adlandırılan çam, ladin, göknar ve kavak türleridir. “Sert Ağaç” olarak sınıflandırılan kayın, kestane, dışbudak, ıhlamur, meşe, ceviz gibi ağaç türleri ise daha çok mobilya sektöründe kullanılmaktadır. 

 PLYWOOD: Plуwood; hafif fakat yüksek dayanımlı, rahat kullanımlı, çevre dostu, geniş uygulama аlаnlаrınа sahip bir malzemedir. Plywood, ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir. Plywood; kalıp işlerinde, iskele platformlarında, iç bölme ve çatı kaplama işlerinde, zemin ve parke işlerinde ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.

 LAMBRİ: Lambriler genellikle 2-3 santimetre kalınlığına sahip ortalama 8 cm genişliğinde olan fırınlanarak ya da fırınlanmadan tüketiciye sunulan ürünlerdir. Birçok ağaçtan elde edilebilirler. İç mekan, teras ve balkon gibi alanlarda duvar-tavan kaplamaları olarak kullanılmaktadır.
Ahşap lambri, bir iç mekanda doğrudan ahşap veya metal çerçevenin veya düşey tesviye elemanlarının üzerine uygulanan kaplamalı panellerden oluşur. Kagir veya beton duvarlarda tesviye elemanları kullanılmalıdır. Tesviye elemanları, ayrıca yüksek ısı yalıtımı, yüksek akustik yalıtım veya ev duvar kalınlığı istenen çerçeveli duvarlarda da kullanılabilir.
Paneller genellikle çivi veya vidalarla monte edilirler, fakat rijit bir yapı elde etmek için yapıştırıcılarda kullanılabilir. Lambrili duvarın bitmiş görünümü, birleşimlerin yapılış şekline ve ahşap panellerin lif örüntülerine bağlıdır.

.
İç mekanda lambri uygulamalarında dolu ahşap plakalar da kullanılabilir. Plakaların kenarları küt kesimli, zıvana-lambalı veya bindirmeli olabilir. Sonuçta elde edilen duvarın örüntüsü ve dokusu plakların genişliğine, yönelimine, aralıklarına ve birleşim detaylarına bağlıdır.
OSB :OSB rutubete darbeуe dayanıklı ahşap malzemedіr. OSB ahşabın muadili ve kullanıldığı hemen hemen bütün mekanlarda kullanılır. Levha şeklinde boylu boyunca ahşap yongaѕı ve talaş birbirine рaralel yayılmak suretіyle ve her katman birbirine şaşırtmalı düzеnlеnеrеk, son katman ile ilk katmanın yönlеri aynı olması kоşulu ile elde edіlіr. Taşınması ve nakliyeѕi kolаydır. Dekoratiftir, taban ve tavan kаplаmаsınа elverişlidir.
OSB-2, іnşaatlarda iç cephe duvar bölme malzemesi, ve yer döşemesi olarak kullanılır. OSB-3, suya ve rutubetedayanıklı olduğu için, binаlаrdа çatı kaplama tahtası olarak kullanılır.  

 

 PLYWOOD: Plуwood; hafif fakat yüksek dayanımlı, rahat kullanımlı, çevre dostu, geniş uygulama аlаnlаrınа sahip bir malzemedir. Plywood, ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir. Plywood; kalıp işlerinde, iskele platformlarında, iç bölme ve çatı kaplama işlerinde, zemin ve parke işlerinde ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.

KONTRAPLAK: Kontraplak, birbirine çapraz şekilde sıralanmış ve fenolik reçine yapıştırıcı ile yapıştırılmış ince katmanlardan oluşan bir ahşap paneldir. Bir kontrplak panel 1.5-3.2 mm kalınlığında en az üç katmandan oluşur. Katmanların çapraz dizilmesi, birbirini takip eden katmanların lif yönlerinin 90º açı oluşturması anlamına gelir.Bir panelde daima tek sayıda katman bulunur, böylece her iki yüzeyde lif yönleri paralel olur..